IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд увеличава капацитета и погасява задължения със средствата от IPO-то

Компанията възнамерява да изгради и нова печатна база

16:30 | 23.11.07 г.
Билборд увеличава капацитета и погасява задължения със средствата от IPO-то
Билборд АД планира чрез набраните средства от първичното публично предлагане да финансира част от инвестиционната си програма, както и да погаси част от задълженията си по кредити, става ясно от регистрационния документ на дружеството, публикуван на сайта на поемателят на емисията – Първа финансово-брокерска къща.

Билборд планира да увеличи производствения капацитет на широкоформатния печат като за целта са нужни 3,547 млн. лв. Освен това се предвижда да се увеличи и капацитета на офсетовия печат чрез инвестиции от 3,64 млн. лв.

Други 220 хил. лв. са необходими за изграждане и поддържане на рекламни съоръжения в областта на външната и интериорна реклама. Емитентът планира инвестиции за проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес на обща стойност 300 хил. лв.

Билборд възнамерява да изгради нова печатна база като през 2008 г. е предвидено изготвянето на пълна проектна и техническа документация и поставяне на началото за изграждане на необходимата инфраструктура. Планираните инвестиции по това направление на първо време са на стойност 250 хил. лв.

При минимална емисионна стойност на една акция в размер на 3 лева, Билборд ще задели сумата от 750 хил. лв. за частично рефинансиране на получени заеми от финансови институции с цел постигане на по-ниски разходи по обслужване на заемния капитал.

Към края на август неконсолидираният собствен капитал на Билборд е 6,316 млн. лв., а консолидираният – 6,985 млн. лв.

Приходите от продажби на Билборд на неконсолидирана база към края на август са на стойност 6,5 млн. лв. като за същия период на миналата година те са били 4,436 млн. лв. Нетната печалба към 30 август е 565 хил. лв. при печалба от 168 хил. лв. година по-рано.

Консолидираните нетни приходи от продажби към края на август възлизат на 12,891 млн. лв. или с 43% повече спрямо година по-рано. Нетната печалба на групата към 30 август е 791 хил. лв. при 346 хил. лв. печалба за същия период на миналата година.

IPO-то на Билборд ще бъде осъществено между 5 и 7 декември от 9 до 16 часа като на 8 декември, най-късно до 12 часа, ПФБК и емитента ще определят чрез преговори и с консенсус цена на предлагане на акциите.

Срокът за заплащане е 3 работни дни след датата на обявяването на цената на предлаганите акции и разпределението.

Минималнит брой акции, при който предлагането ще се счита за успешно е 1 200 000 акции.

Няма ограничение върху минималната или максималната стойност на заявките. Едно лице може да запише най-малко 1 (една) акция при минимална цена, равна на емисионната стойност на акциите. Минималната емисионна стойност на акция е 3 лева.

Билборд АД има инвестиции в капитала на 6 дъщерни дружества - Дедракс ООД (60% от капитала), ДиПиЕс България ООД (60%), Моушън Артс (51%), Ними Софт ООД (51%), ИнСтор Медия ООД (50%), Дигитал Принт ЕООД (100%).
 
Акционери на дружеството са Васил Генчев, притежаващ 35% от капитала, Стефан Генчев с 25%, Калин Генчев с 25% и Венета Генчева с 15%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още