IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпромбанк планира IPO през есента на 2008 г.

Средствата, които ще бъдат привлечени в хода на IPO, банката може да използва за разширяване на експанзията си

16:46 | 22.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Газпромбанк планира IPO през есента на 2008 г.
Газпромбанк (собственост на руския газов гигант Газпром) предвижда да проведе първично публично предлагане (IPO) през есента на 2008 г., предлагайки на фондовата борса между 15 и 20% от своите акции. Това е съобщил зам.-председателят на съвета на директорите на банката Александър Собол, пише вестник Взгляд.

Стратегията за развитие на банката до 2015 г. не изключва и възможността за увеличение на капитала чрез привличане на чужди стратегически инвеститори, е уточнил Собол.

Освен това, в бюджета си за 2008 г. Газпромбанк е заложила около 500 млн. долара за придобиване на по-малки банки на територията на Русия и бившия СССР. Тези средства ще се използват, в случай че се появят подходящи предложения за покупка.

Средствата, които ще бъдат привлечени в хода на IPO, банката може да използва за разширяване на експанзията си, смятат от ръководството й.

Газпромбанк е между трите най-големи банки в Русия. Банката на Газпром е и петата по големина от финансовите институции от Централна и Източна Европа.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още