IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявяват параметрите на предлагане на акции на Зърнени храни България АД

Наскоро Слънчеви лъчи България АД се обедини с други 7 дружества, консолидирайки агробизнеса на Химимпорт

11:25 | 16.11.07 г.
Обявяват параметрите на предлагане на акции на Зърнени храни България АД

В понеделник от 15 ч. ще бъдат представени параметрите на предстоящото публично предлагане на акции от Зърнени храни България АД, като очакванията са предлагането да се осъществи до края на годината.

На проведено извънредно Общо събрание на акционерите на Слънчеви лъчи България на 8 ноември 2007 г.  бе взето решение за разпределяне на печалбата в размер на 455 хил. лв. за 2006 г. за покриване на непокрита загуба от минали години. Неконсолидираният отчет на Слънчеви Лъчи България АД за деветмесечието показва продажби за 34,1 млн. лв. и 29 хил. лв. нетна печалба.

Беше взето решение и за преобразуване на дружеството чрез сливане на Слънчеви лъчи България АД-София с Химимпорт Агрохимикали ЕООД-София, Зърнени храни–Вълчи дол АД-София, Зърнени храни трейд АД-София, Бек Интернешънъл АД-София, Зора АД-Русе, Прима Агрохим ЕООД-Добрич и Зърнени храни Балчик ЕАД-София, при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на Слънчеви лъчи България АД-София се поемат от новоучредяващото се дружество Зърнени храни България АД-София, в съответствие с клаузите на договора за сливане.

През април тази година от Химимпорт АД обявиха, че ще консолидират агробизнеса си и ще предложат на инвеститорите акции от дружеството.

В последната година са сключени 14 сделки с акции на Слънчеви Лъчи България при оборот от 22,65 млн. лв. Според наши източници поне един договорен фонд вече има акции от дружеството.  Също така ПОАД ЦКБ-Сила има 6,63%, според съобщение до БФБ-София от преди преобразуването.  С дял от 71% преди преобразуването е бил Химимпорт АД, а с 10% Прима Хим ЕООД София. На база последните цени капитализацията на дружеството без отчитане на преобразуването е 65 млн. лв.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още