IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индикативният диапазон в IPO-то на ЦБА е от 3,30 до 4,30 лв. за акция

Подаването на поръчките ще се извърши от 9 ч. на 14 ноември 2007 г. (сряда) до 17 ч. на 16 ноември 2007 (петък)

13:51 | 13.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Индикативният диапазон в IPO-то на ЦБА е от 3,30 до 4,30 лв. за акция
Индикативният ценови диапазон в IPO-то на ЦБА Асет Мениджмънт е от 3,30 до 4,30 лева за акция, съобщиха от дружеството. Диапазонът е определен на база получената обратна информация за оценка за дружеството от срещи с асет мениджъри, се казва още в съобщението.

Предлагането обхваща до 3 900 000 обикновени акции от увеличението на капитала на дружеството, както и до 780 000 съществуващи акции, които ще бъдат разпределени по преценка на основните акционери при обем на подадените поръчки, надвишаващ два пъти предлаганото количество акции.

Предлагането ще се счита за успешно, в случай че бъдат записани минимум 70% от предложените акции, или 2 730 000 броя. Общото събрание на акционерите е определило минимална цена на акция от 2 лв., под която не могат да бъдат подавани поръчки.

Водещи мениджъри по публичното предлагане на акциите на ЦБА Асет Мениджмънт са УниКредит Булбанк и Сомони Файненшъл Брокеридж.

Подаването на поръчките ще се извърши от 9 ч. на 14 ноември 2007 г. (сряда) до 17 ч. на 16 ноември (петък). Фиксираната продажна цена и общият обем пласирани акции ще бъдат оповестени на 19 ноември 2007 г., като заплащането на класираните поръчки и разпределените акции ще се извършва до края на работния ден на 22 ноември 2007 г. (четвъртък).

Лично за мен цена от 3,30 - 4,30 лв. за акция е много висока и не смятам, че е атрактивна спрямо останалите „предложения“ на пазара. Акциите на Енемона, например, според мен се предлагат при много по-изгодни съотношения. Не очаквам значително презаписване, като при последните няколко IPO-та“, коментира за Investor.bg Красимир Бацинов от ИП Фико Инвест.

"Според нас дружеството е перспективно и показва добри резултати. Що се отнася до индикативния рейндж, той е изготвен на база разговори с брокери и асет мениджъри, като цената е определена след получаване на тяхната обосновка. В този смисъл, предполага се, че цената е справедлива", заяви Йоланда Христова, ръководител на отдел "Емитиране на акции и облигации" в UniCredit Булбанк. 

Към 30 септември ЦБА Асет Мениджмънт отчита на консолидирана база приходи в размер на 30,818 млн. лв. и печалба преди данъци в размер на 773 хил. лв., се казва още в съобщението от компанията. С това консолидираните приходи за деветмесечието доближават реализираните приходи на трите дружества от групата за цялата предходна година. Консолидираната печалба за деветмесечието преди данъци е по-висока, отколкото същият показател на трите дружества за цялата 2006 г., обобщават от ЦБА.

Традиционно последното тримесечие на годината е най-силно за дружеството с настъпването на коледните и новогодишните празници, се казва в прессъобщението. От компанията уточняват още, че в представените за деветмесечието резултати не се отчитат приходите от двата новооткрити през последния месец магазина – супермаркет "ЦБА Магро" във Велико Търново и денонощен супермаркет "Ивени" в Русе, с които броят на магазините, с които дружеството оперира, достигна 11.

Предстои откриване и на първия супермаркет на дружеството в София с разгъната застроена площ от 2 500 кв. м – бивш супермаркет „Ена” в кв. „Свобода”, както и хипермаркет с 2,536 кв. м обща площ в Търговски Парк Велико Търново, който ще приеме първите си клиенти в началото на 2008 г.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още