IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона с договори за над 50 млн. лв. в областта на енергетиката

В началото на ноември Енемона приключи дейностите по проекта за модернизация на пети и шести енергоблок на АЕЦ Козлодуй

15:17 | 05.11.07 г.
Енемона с договори за над 50 млн. лв. в областта на енергетиката
До края на 2007 г. Енемона АД ще изпълни проекти за над 50 млн. лв. в областта на конвенционалната и ядрена енергетика на територията на цялата страна, съобщиха от компанията.

В началото на ноември Енемона АД приключи дейностите по проекта за модернизация на пети и шести енергоблок на АЕЦ Козлодуй.

На територията на енергиен комплекс Марица изток Енемона работи и по трите топлоелектрически централи. Компанията ще участва активно в изграждането на ТЕЦ Марица Изток 1.

На територията на ТЕЦ Марица Изток 2 дружеството изпълнява договори от ремонтната програма на централата. Успешно са приключили средни и основни ремонти на отделните котли. Паралелно продължава и изграждането на сероочистваща инсталация на ТЕЦ Марица Изток 2

В ТЕЦ Марица Изток 3 Енемона извършва основен ремонт на комбинирано роторно съоръжение. Компанията изпълнява и текущи ремонти на котелното оборудване на енергоблок ІІ на централата. Дружеството работи и по рехабилитацията на енергоблока, където се използва уникална техника по заваряване.

Енемона участва в изграждането на подстанции за НЕК АД и за едно електроразпределително дружество. Първата изградена от компанията електроразпределителна подстанция е Приста на територията на град Русе, като договорът е сключен с местното електроразпределително дружество. Другият обект, по който все още се работи, е електроразпределителна подстанция Столник, за която договор е сключен с НЕК АД.

Опитът и потенциалът на Енемона АД в областта на ядрената енергетика й дава възможност да бъде един от изпълнителите на новата ядрена мощност – АЕЦ Белене. Компанията сътрудничи на Атомстройекспорт със специалисти в подготовката на документацията за строително-монтажните работи по новата атомна централа в Белене.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още