IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етропал АД ще става публично дружество

Компанията ще подаде проспект за публично предлагане на ценни книжа до края на септември

15:59 | 19.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Етропал АД ще става публично дружество
На проведено вчера Общо събрание на акционерите на Етропал АД е взето решение за листване на Българска фондова борса – София, съобщават от компанията.

Съветът на директорите на дружеството е овластен да предприеме всички необходими съгласно закона действия за превръщането на Етропал АД в публично дружество. Компанията ще подаде проспект за публично предлагане на ценни книжа в Комисията за финансов надзор до края на месец септември, се казва още в съобщението.

Също така на събранието е взето решение за увеличение на капитала на дружеството от 4 млн. лв. на 5 млн. лв. за сметка на неразпределената печалба от минали години. За целта ще бъдат издадени 1 млн. нови акции, които ще се разпределят пропорционално между акционерите на дружеството съразмерно тяхното участие непосредствено преди увеличението, като срещу всеки 4 стари акции ще бъде раздадена по 1 нова.

Към момента Еврохолд България АД притежава 97,31% от капитала на Етропал АД.

В структурата на Етропал се включват 7 дъщерни компании - Етропал трейд ООД, Диализен център Етропал ЕООД, Диализа Етропал Алфа ЕООД, Диализа Етропал Бета ЕООД, Диализа Етропал Делта ЕООД, Диализа Етропал Гама ЕООД и Диализа Етропал Сигма ЕООД. През последното тримесечие Етропал АД създаде две смесени дружества - ИБ Медика АД в България и Фибра ООД в Италия, в които компанията е съдружник с италиански партньори.

Двете дружества са основани съвместно с италианската Медикал Систем, която е собственик на 8 диализни центъра в Италия. Чрез своята търговска структура Медикал Систем ще увеличи продажбите на диализатори на Етропал на външните пазари. Очаква се до края на 2007 г. за нуждите на диализните центрове в Италия да бъдат доставени над 30 000 комплекта.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още