IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Торготерм АД ще гласуват за публичност

Кюстендилският производител на кухненско оборудване свиква Общо събрание на 8 октомври, на което ще се гласува за листване на БФБ-София

11:34 | 28.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Торготерм АД ще гласуват за публичност
Кюстендилският производител на кухненско оборудване Торготерм АД свиква Общо събрание на акционерите на 8 октомври тази година, на което ще се гласува за листване на БФБ-София. Това става ясно от съобщение в днешния брой на Държавен вестник.

На събранието ще се гласува за увеличаване на капитала на Торготерм с 2,25 млн. лв. до 3 млн. лв. чрез превръщане на част от неразпределената печалба в капитал. Новите акции ще бъдат разпределени между досегашните акционери, като на една притежавана до момента акция ще бъдат раздадени по 3 акции от новата емисия.

Акционерите на дружеството ще овластят управителните органи да изберат посредник по публичното предлагане и да регистрират емисията в регистъра на Комисията за финансов надзор с цел търговия на БФБ-София.

Кюстендилското предприятие Торготерм е основано през 1965 г., а през 1998 г. бе придобито от Албена Инвест холдинг. В края на миналата година холдингът продаде дяловото си участие в кюстендилското дружество на Металкомплектинженеринг АД, собственост на бившия изпълнителен директор на Албена Инвест Холдниг - Бойко Недялков.

Торготерм се занимава с производство на професионално кухненско оборудване. Предприятието е разположено в индустриалната зона на град Кюстендил, където разполага с обща производствена площ от 29 хил. кв. м.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още