IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН няма да отпише Чайкафарма Висококачествените лекарства от регистъра

Причината емисията на дружеството да не се регистрира за търговия до този момент е забавяне в процедурата по вписването на увеличението на капитала в търговския регистър

13:37 | 20.06.07 г.
КФН няма да отпише Чайкафарма Висококачествените лекарства от регистъра
Заместник-председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Димана Ранкова реши да прекрати откритото спрямо Чайкафарма Висококачествените лекарства АД-Варна производство по издаване на индивидуален административен акт за отписване на дружеството и на издадената от него емисия акции от публичния регистър, съобщи комисията.

Решението е съобразено с предоставената от дружеството информация, относно причините за нерегистриране до този момент на емисията акции за борсова търговия, а именно забавяне в процедурата по вписване на увеличението на капитала на дружество в търговския регистър.

Дружеството не е променило намерението си за приемане на емисията акции за борсова търговия, като същевременно то е изразило уверение, че ще бъдат изпълнени съответните изисквания на закона за това.

КФН вписа емисията на фармацевтичното дружество през януари, като същевременно потвърди и проспекта за вторично публично предлагане на Чайкафарма. Емисията на варненското предприятие е в размер на 5,3 млн. лв., разпределени в 5 299 000 обикновени акции.

Чайкафарма висококачествените лекарства АД се занимава с опаковане на лекарства (вторично и първично), маркетинг на медикаменти и развойна дейност. Основният акцент в продуктовата гама на дружеството са лекарствени средства за лечение на сърдечно-съдови заболявания, диабет и заболявания на централната нервна система. Компанията осъществява продажби на вътрешния пазар, но като приоритет в дългосрочните му планове е политиката по експортно ориентирано производство.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още