IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Георгиев: Не спираме да мислим за Армеец на борсата

Ръстът на премийния приход за първото тримесечие на 2007 г. спрямо съответния период на миналата година е 40%

13:39 | 23.04.07 г.
Р. Георгиев: Не спираме да мислим за Армеец на борсата

Не сме спирали да мислим за листването на ЗПАД Армеец АД на БФБ-София, каза за на прескоференция днес Румен Георгиев, изпълнителен директор на застрахователното дружество.

Компанията отчита 17,2 млн. лв. печалба и 57 млн. лв. премиен приход. "В момента дружеството се развива много бързо и вероятно догодина ще капитализираме стойността на дружеството.", заяви Георгиев.

Според Георгиев, Армеец е с втората най-голяма печалба на застраховател в България след монопола ЗАД Енергия.
Ръстът на премийния приход за 2006 г. е над средния за пазара и е близо 30%, а за първото тримесечие на 2007 г. спрямо съответното тримесечие на 2007 г. ръстът достига 40%, уточни Георгиев.

Под името ЦКБ Сила ще бъде създадено животозастрахователно дружество, уточни вторият изп. директор на Армеец Цветанка Крумова. Ще бъде стартирано и здравноосигурително дружество, като за двете дружества ще се ползва ноу-хауто на френската Аже Бюер, уточни тя. По думите й, компанията е лидер в осигурителната дейност във Франция и дори има старчески домове и компании за пътувания.

 

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още