IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Нет Инфо БГ АД одобри IPO-то на компанията

Конкретните параметри по първичното публично предлагане ще бъдат обсъждани допълнително

14:51 | 22.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на Нет Инфо БГ АД одобри IPO-то на компанията
На извънредното Общо събрание на акционерите на Нет Инфо БГ АД днес компанията за медийни продукти и услуги в интернет среда взе решение да направи първично публично предлагане на свои акции на борсата, съобщиха от компанията.

Така е прието предложението за увеличаване на капитала на компанията при условията на първично публично предлагане и вписване на дружеството като публично по реда и при условията на ЗППЦК.
 
По информация от Държавен вестник от 7 ноември извънредното Общо събрание на акционерите на компанията трябваше да се състои на 8 декември.

Конкретните параметри по първичното публично предлагане като методът на записване, процентът предложени акции на борсата, цената на акция и др. ще бъдат обсъждани допълнително.

В момента капиталът на Нет Инфо БГ от 1,161 млн. лв. е разпределен основно между Тайгър Холдинг – Люксембург, Любен Белов и Виктор Пенев, а останалата част е собственост на физически и юридически лица от България, Италия, САЩ, Германия, Великобритания и др.

Нет Инфо БГ е създадена през 1998 г., като първият продукт на компанията е информационно-развлекателният сайт netinfo.to. През март 1999 г. той е преименуван на netinfo.bg, както е известен и до ден днешен. Три месеца по-късно е придобит първият български портал gyuvetch.bg, а в края на същата година стартира комуникационният проект АБВ.бг. През 2004 г. спортната секция на netinfo.bg се обособява като отделен сайт, известен днес като sportni.bg.

През 2004 г. компанията подписва договор за стратегическо партньорство с Google Inc. за България. През 2005 г. Нет Инфо става локален стратегически партньор на ICQ Inc., вследствие на което е създаден ексклузивният съвместен продукт AБВ*ICQ, реализиран изцяло на български език.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още