IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Долната камара на Бундестага одобри плана за Гърция

Еврото се стабилизира след силната загуба вчера и поскъпва с 1,2% срещу долара

14:15 | 07.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Долната камара на Бундестага одобри плана за Гърция

Долната камара на немския парламент одобри днес законопроекта, който ще даде на правителството на Ангела Меркел право да се включи в спасителния план за Гърция на стойност 110 млрд. евро, който бе приет на 2 май от Европейския съюз (ЕС) и Международния валутен фонд (МВ) под силния натиск на международните финансови пазари.

Депутатите от Бундестага са подкрепили участието на Германия в създаването на спасителен фонд за Гърция въпреки неодобрението на широката общественост, предаде Ройтерс. Те са гласували с 390 гласа „за” и 72 „против”. Останалите 139 депутати са се въздържали. Горната камара на несмкия парламент на свой ще гласува законопроекта по-късно днес.

Той предвижда страната да допринесе с 22,4 млрд. евро за спасителния план за оздравяване на гръцката икономика, който предвижда намаляване на бюджетния й дефицит до 3% от БВП през следващите три години.

Еврото успя да се стабилизира след силния си спад от вчера и поскъпва с 1,2% срещу долара по време на днешната валутна сесия. Към 14:15 ч. българско време двойката EUR/USD се котира на ниво от 1,2769 долара за евро спрямо 1,2620 в края на вчерашната валутна сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още