IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заетостта в частния сектор на САЩ неочаквано намаля и през март

Работните места в частния сектор на щатската икономика намаляха с 23 хил. през март

16:16 | 31.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Заетостта в частния сектор на САЩ неочаквано намаля и през март

Работните места в частния сектор на щатската икономика неочаквано намаляха с 23 хил. през март. Това все пак е най-малката загуба на работни места в САЩ за последните две години, съгласно проучване на американската консултантска компания ADP Employer Services.

Икономистите очакваха броят на работещите да се увеличи с 40 хил. през март. Проучването на ADP за заетостта следи месечната промяна в броя на заетите във всички отрасли на щатската икономика, като се изключат лицата, ангажирани в държавния и селскостопанския сектор.

Броят на закритите работни места през февруари е коригиран до 24 хил. спрямо първоначално обявените 20 хил. Проучването на ADP Employer Services се базира на данните за трудовите възнаграждения, които около 500 хил. работодатели в САЩ предоставят на агенцията.

В края на тази седмица се очакват и правителствените данни за безработицата в САЩ през март. Според икономистите американската икономика е започнала да създава работни места, като се очаква броят им да се увеличи със 179 хил., а безработицата да остане 9,7%.

Малко по-рано днес стана ясно, че безработицата в еврозоната е продължила да расте през февруари и вече се намира на ниво от 10%, което е рекорд за последните близо 12 години. В Европейския съюз тя е на ниво от 9,6%, като в края на февруари 23 млн. души са без работа.

Към 16:10 ч. българско време двойката EUR/USD се котира при ниво от 1,3506 долара за евро, като от началото на днешната валутна сесия еврото поскъпва с 0,7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още