IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фед остави лихвите без промяна, но не беше единодушен

От централната банка на САЩ очакват умерено възстановяване и ограничена инфлация

21:51 | 27.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фед остави лихвите без промяна, но не беше единодушен

Както се очакваше Федералният резерв на САЩ остави непроменена лихвата по федералните фондове в диапазона 0-0,25%, но не бе единодушен в своето решение, предаде MarketWatch.

Американската централна банка отново обеща да поддържа лихвите ниски за продължителен период.

Президентът на клона на Фед в Канзас се е противопоставил на решението. Той е настоял да отпадне ангажиментът за поддържане на ниски лихвени равнища за продължителен период от време.

В съпътстващото изявление на Фед се казва, че икономическото възстановяване ще продължи с умерени темпове, и че инфлацията ще бъде ограничена в обозримо бъдеще.

От централната банка на САЩ също заявиха, че ще преустановят програмата си за изкупуване на ипотечни ценни книжа в края на март.

Представителите на Фед са дискутирали и стратегията за изход от безпрецедентните монетарни стимули, въведени по време на най-голямата финансова криза след Голямата депресия.

Доларът се повиши до шестмесечен връх спрямо еврото след решението на Фед, което чертае малко по-оптимистична картина пред американската икономика. След обявяването му едно евро се разменяше за 1,4033 долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 23.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още