IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ситуацията на пазара на труда в САЩ се подобрява

Добри данни за първоначалната безработица и продуктивността подкрепиха долара

16:01 | 03.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ситуацията на пазара на труда в САЩ се подобрява

Ситуацията на пазара на труда в САЩ се подобрява, стана ясно от публикуваните днес данни за първоначалната безработица в страната.

През последната седмица подадените молби за помощи при безработица са намалели с 5 хил. спрямо предходната седмица до 457 хиляди. Това доведе до поскъпване на американския долар, който заличи част от изгубеното през днешния ден.

Регистрираният за последната седмица брой подадени молби за помощи е най-ниският от септември 2008 година, предава Market Watch.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за ръст на първоначалната безработица, като се очакваше увеличение на броя подадени молби до 480 хил.

След публикуването на данните доларовият индекс се повиши до 74,47 пункта, което сви загубата му за деня до 0,27 на сто. Индексът измерва представянето на зелените пари срещу шест основни валути.

Други данни, публикувани днес, показаха, че продуктивността в САЩ се е повишила с 8,1 на сто през третото тримесечие на годината. Това е доста под първоначалните оценки за ръст от 9,5 на сто и очакванията на анализаторите за ревизия до 8,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още