IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските домакинства ще посрещнат празниците пестеливо

Индексът на потребителското доверие стигна 49,5 пункта през ноември, но се застоя в песимистичната зона под 50 пункта

17:56 | 24.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските домакинства ще посрещнат празниците пестеливо

Песимизмът на американските потребители относно състоянието на икономиката намаля значително през ноември, показаха днешните данни на бизнес организацията с нестопанска цел Conference Board. Индексът на потребителското доверие изненадващо се увеличава до 49,5 пункта през ноември, но за втори пореден месец се застоя в песимистичната зона под 50 пункта.

Експертите на Conference Board предупреждават, че очакванията на потребителите за техните бъдещи доходи остават много песимистични и те вероятно ще посрещнат предстоящите празници за Деня на благодарността, както и тези в края на годината много пестеливо.

Анализаторите очакваха измерителят на потребителските нагласи да падне до 47,6 пункта през ноември спрямо 48,7 пункта за октомври. Индексът, който следи оценката на американците за текущото състояние на икономиката, остава на ниво от 21 пункта. Другият индекс, който отразява техните икономически очаквания, обаче нараства до 68,5 пункта спрямо 67 за октомври.

Индексът на потребителското доверие се базира на ежемесечно проучване сред представителна извадка от 5 хил. американски домакинства. Увеличението на показателя през ноември се дължи на това, че по-голям процент от интервюираните потребители смятат, че бизнес средата и състоянието на пазара на труда в САЩ ще започнат да се подобряват през следващите месеци.

Към 17:50 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4961 щатски долара, като курсът на валутната двойка остава почти без промяна от началото на днешната валутна сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още