IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фабричните поръчки в САЩ се увеличават

Новината е в унисон с увеличението на индекса на бизнес активността в производствения сектор през октомври

18:01 | 03.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фабричните поръчки в САЩ се увеличават

Новите поръчки за производството на фабрични стоки в САЩ се увеличиха за пети път за последните шест месеца през септември, но отчетоха по-слаб от очакваното ръст. 

Индексът, който следи доларовата стойност на новите поръчки в производствения сектор, се е увеличил с 0,9% на месечна база през септември при очакван ръст от 1,1 на сто.

През август показателят се понижи с 0,8% на месечна база.

Като се изключат поръчките за транспортно оборудване и превозни средства, индексът се увеличава с 0,8% на месечна база, след като нарасна с 0,3% през август.

Поръчките за трайни стоки, които представляват близо половината от фабричната продукция, се повишават с 1,4% на месечна база, а тези за недълготрайни стоки нарастват с 0,6%.

Запасите от готова продукция на фабриките намаляват с 1% на месечна база, в резултат на което съотношението между складовите запаси и продажбите намалява до 1,36.

Това означава, че фабриките ще се нуждаят от около 40 дни, за да продадат всичките си запаси при този темп на продажбите.

Към 17:50 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4689 щатски долара, като от началото на днешната валутна сесия еврото поевтинява с 0,6% спрямо долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още