IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Централната банка на Хонконг се намеси на паричните пазари

Монетарната институция продаде 3,1 млрд. хонконгски долара, за да спре поскъпването на местната валута

15:00 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Централната банка на Хонконг се намеси на паричните пазари

Централната банка на Хонконг се намеси на паричните пазари днес и продаде 3,1 млрд. хонконгски долара (400 млн. щатски долара), за да спре поскъпването на местната валута и да задържи нейния курс спрямо щатския долар в диапазона, определен от централната банка, предаде Ройтерс.

По време на днешната валутна сесия местната валута поскъпна до 7,75 хонконгски долара за един щатски, което е граница на диапазона, в рамките на който централната банка поддържа обменния курс спрямо щатския долар. Валутата на Хонконг е деветата най-търгувана валута на света.

Курсът на хонконгския долар спрямо щатския е фиксиран на ниво от 7,80, но може да варира в интервала от 7,75 до 7,85 хонконгски долара за един щатски. Централната банка е принудена да се намесва на валутните пазари, когато курсът на местната валута излезе извън този диапазон.

Икономическата криза в Хонконг, която продължи една година, приключи през второто тримесечие на годината, след като брутният вътрешен продукт на китайския административен район нарасна с 3,3% за периода от април до юни спрямо предишните три месеца, когато се сви с рекордните 4,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още