IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инерцията в сектора на услугите във Великобритания се запазва

През септември индексът на бизнес активността се е повишил до най-високата си стойност за последните две години

13:03 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инерцията в сектора на услугите във Великобритания се запазва

Секторът на услугите във Великобритания запази своята инерция за пети пореден месец през септември. В резултат на това активността на компаниите се е увеличила с най-бързото си темпо за последните две години, след като търсенето на предлаганите от тях услуги е продължило да нараства.

Съставният индекс на бизнес активността в сектора на услугите се повишава до 55,3 пункта през септември спрямо 54,1 пункта за август. Икономистите очакваха показателят да се повиши до 54,4 пункта. Стойност над 50 пункта означава, че икономическата активност в сектора расте.

Освен това растежът се очаква да продължи и през следващите месеци. За това свидетелстват прогнозите на мениджърите на компаниите от сектора за активността през следващата година. Те са се повишили до най-високото си ниво за последните две години и половина.

За изтеклото трето тримесечие индексът на бизнес активността отчита стойност от 54,2 пункта, което е най-доброто му представяне от третото тримесечие на 2007 г. досега, става още ясно от данните на изследователския институт Markit.

Британската лира поскъпва с 0,4% спрямо щатския долар от началото на днешната валута сесия. Към 12:55 ч. българско време валутната двойка GBP/USD се котира при нива от 1,5972 долара за един паунд. От началото на тази година лирата е поскъпнала с близо 9% спрямо долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още