IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващо подобрение на пазара на труда повиши американските фючърси

Обезщетенията при безработица изненадаха Wall Street, след като отчетоха спад с 21 000 за миналата седмица

16:04 | 24.09.09 г.
Изненадващо подобрение на пазара на труда повиши американските фючърси

Броят на американците, които са подали за първи път молби за обезщетения при безработица, неочаквано се понижи през миналата седмица до най-ниска стойност от последните два месеца.

Намаляването на новите молби за обезщетения при безработица е знак за намаляване на броя на съкратените работници и служители от страна на американския бизнес, което от своя страна означава, че икономиката излиза от рецесията.

Новите молби паднаха с 21 000 до 530 000 за седмицата, свършваща на 19 септември, от 551 000 за седмицата преди нея. Средната прогноза на икономистите бе за увеличение на обезщетенията до 550 000 за миналата седмица.

Общият брой на хората, които продължават да получават обезщетения, се понижи до 6,14 милиона, което се оказа по-малко от очакванията на икономистите за 6,18 млн. души.

Непосредствено след излизането на данните за пазара на труда към края на август американските фючърси показаха, че борсата в Ню Йорк ще отвори с повишения.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още