IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на дребно в САЩ с изненадващ ръст

Увеличаване на харченето от страна на потребителите се счита за силен сигнал за американската икономика

16:17 | 15.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на дребно в САЩ с изненадващ ръст

Индексът на продажбите на дребно в САЩ бележи изненадващ ръст през август, опровергавайки прогнозите на анализаторите, че това няма да се случи. Предварителните очаквания бяха, че продажбите може да се увеличат единствено заради програмата „кеш за стари коли“.

Продажбите на дребно са скочили с цели 2,7 на сто през август, след като през юли бе отчетен спад от 0,2 на сто. Постигнатото увеличение е по-високо от предварителните очаквания на специалистите за ръст от 2 на сто.

Ако от индекса бъдат извадени продажбите на автомобили, то продажбите на дребно се увеличават с 1,1 на сто при предварителни прогнози за увеличение с 0,4 на сто.

През август продажбите на автомобили в САЩ са скочили с цели 10,6 на сто, постигайки най-голямото си повишение от близо осем години насам, предава АР. Това се отдава основно на програмата „кеш за стари коли“, която имаше за цел да насърчи сделките с нови коли.

Днес стана ясно още, че индексът на цените на едро в САЩ е нараснал с 1,7 на сто на годишна база, което е над два пъти повече от очакванията на анализаторите. Месец по-рано цените на едро отчетоха спад от 0,9 на сто. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още