IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фед: Производството започва да набира сила

Според редовния доклад на американската централна банка Бежова книга оптимизмът за икономиката започва да надделява

21:28 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фед: Производството започва да набира сила

Икономиката на САЩ се стабилизира, като това до голяма част се дължи на нарастващия оптимизъм в сред производствените компании. Това става ясно от публикувания днес доклад Бежова книга, който се изготвя от американската централна банка.

Сигнали за подобрение на ситуацията се наблюдават и в сектора на недвижимите имоти в повечето региони на САЩ. Добри данни се наблюдават и по отношение на временната заетост, която също се подобрява, става ясно от доклада.

На обратния полюс обаче остават потребителските разходи, които продължават да се свиват. В голяма част от регионите на САЩ те остават почти без промяна, въпреки програмата кеш за стари коли, която се очакваше да подейства тимулиращо на потреблението.

Докладът на Фед посочва още, че за американците остава доста трудно да получат кредит, което показва, че банките още не са готови да се върнат към нормалното си кредитиране.

След публикуването на доклата борсата в САЩ смени своята посока и по-голямата част днешното повишение на индексите бе заличено за минути. Към 21:25 часа българско време индексът на сините чипове Dow Jones напредва с 0,2 на сто до 9 515 пункта, макар по-рано днес да достигна 9 577 пункта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още