IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заетостта във Франция продължава да намалява

Броят на заетите в икономиката лица се понижава със 74 хил. през второто тримесечие

11:25 | 14.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Заетостта във Франция продължава да намалява

Заетостта в неселскостопанските отрасли на френската икономика се понижи с 0,5% през второто тримесечие на годината и по този начин записа четвърти пореден тримесечен спад. Все пак понижението е по-слабо в сравнение с предишните тримесечия.

Данните на Националния институт за статистически и икономически изследвания във Франция се оказаха по-добри от очаквания от икономистите спад на заетостта от 0,7% спрямо първото тримесечие, когато тя се понижи с ревизираните надолу 1,1% на тримесечна база.

Броят на заетите в икономиката лица се понижава със 74 хил. в рамките на периода от април до юни спрямо спад от 168 хил. души, отчетен за предходното тримесечие. В сравнение със същия период на миналата година заетостта се понижава с 2,5 на сто.

Вчера стана ясно, че френската икономика е отчела ръст от 0,3% през второто тримесечие спрямо предходното. Икономистите очакваха кризата във втората по големина европейска икономика да продължи и през това тримесечие и да донесе спад на БВП от 0,3%.

Еврото поевтинява с 0,1% спрямо долара след силния си ръст по време на вчерашната валутна сесия. Към 11:20 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4273 щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още