IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Секторът на услугите в САЩ се сви по-силно от очакваното

Индексът на икономическата активност в сектора се понижи до 46,1 пункта през юли

17:31 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Секторът на услугите в САЩ се сви по-силно от очакваното

Индексът на икономическата активност в сектора на услугите в САЩ направи крачка назад през юли и се понижи до 46,1 пункта спрямо 47 пункта за месеца преди това. Икономистите очакваха показателят да продължи да се повишава както през предишните три месеца и да достигне 48,1 пункта.

Данните на Института за управление на предлагането разкриват, че индексът на бизнес активността в сектора на услугите остава в песимистичната зона под 50 пункта за десети пореден месец. Новите поръчки, както и заетостта в сектора, намаляват с още по-бързи темпове през юли.

Влошаването на оценката на интервюираните мениджъри на компании от сектора отразява несигурността и предпазливостта, която те изпитват относно бъдещите икономически условия. За пореден месец финансовите и застрахователните услуги се нареждат сред най-засегнатите.

Отделни данни на Бюрото за статистически преброявания показаха, че стойността на новите фабрични поръчки се повишава за трети пореден месец през юни. Индексът, който следи поръчките за нова фабрична продукция, се повишава с 0,4% на месечна база през юни.

Икономистите очакваха показателят да се понижи с 0,7% спрямо предишния месец, когато отчете месечен ръст от 1,1%. След като се изключат поръчките за транспортно оборудване, фабричните поръчки се увеличават още по-силно с 2,3% на месечна база.

От началото на днешната валутна сесия щатският долар поскъпва с 0,2% спрямо еврото. Към 17:25 ч. българско време дойката EUR/USD се котира при нива от 1,4378 долара за едно евро. Малко по-рано днес стана ясно, че работните места в частния сектор на икономиката на САЩ намаляват с 371 хил. през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още