IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пети месечен ръст на планираните продажби на жилища в САЩ

Това е най-продължителният период на повишение на планираните продажби на имоти от 2003 г.

17:27 | 04.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пети месечен ръст на планираните продажби на жилища в САЩ

Планираните продажби на жилища в САЩ се повишиха за пети пореден месец през юни, подкрепени от по-ниските цени, понижението на лихвите по ипотечните заеми и бонусите, които купувачите на първи имот получават от държавата. Това е най-продължителният период на повишение от 2003 г. досега.

Индексът, който следи броя на подписаните предварителни договори за продажба на имот, се повишава с 3,6% на месечна база през юни. Показателят отчете рекордния за последните осем години месечен ръст от 7,1% през април, след което се повиши с 0,8% на месечна база през май.

Пазарните анализатори очакваха, че планираните продажби на жилища ще се повишат с 0,6% през месеца. Данните на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти разкриха още, че през юни стойността на индекса е вече с 6,7% по-висока в сравнение със същия месец на 2008 г.

Данните за планираните продажби на готови жилища понижиха курса на щатския долар спрямо еврото. Към 17:15 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4422 долара спрямо курс от 1,4398 един час по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още