IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силен ръст на потребителските разходи във Франция

Индексът, който следи разходите на домакинствата, се повиши с 1,4% на месечна база през юни

11:42 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Силен ръст на потребителските разходи във Франция

Потребителските разходи на френските домакинства се повишиха много по-силно от очакваното през юни, като отбелязаха най-силния си ръст за последните пет месеца.

Индексът, който следи стойността на потребителските разходи за стоки, скочи с 1,4% на месечна база през юни, след като се понижи с 0,2% за месеца преди това.

Най-много се увеличават покупките на облекло и кожени изделия, както и на стоки за дома с дълготрайна употреба. Единствено покупките на автомобили намаляват с 0,2% на месечна база.

В сравнение със същия месец на миналата година показателят отчита ръст от 1,2 на сто, след като се понижи с 1,6 на сто през май.

Данните на френското статистическо бюро се оказаха много по-добри от прогнозите на икономисти за месечен ръст от 0,4% и годишен спад от 0,3%.

Данните на оказаха съществено влияние върху валутната търговия. Към 11:30 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4184 щатски долара. От началото на валутната сесия еврото поевтинява с близо 0,3% спрямо долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още