IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силен ръст на фабричните поръчки в САЩ

Новите поръчки за фабрични стоки се увеличиха с 1,2% на месечна база

17:56 | 02.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Силен ръст на фабричните поръчки в САЩ

Новите поръчки за фабрични стоки в САЩ се увеличиха по-силно от очакваното през май, като отбелязаха трети ръст за последните четири месеца.

Индексът, който следи доларовата стойност на новите поръчки в производствения сектор, се повиши с 1,2% на месечна база през май при очакван ръст от 0,7%. Това е най-силното процентно изменение на показателя от юни 2008 г. досега.

През април той се увеличи с 0,5% на месечна база.

Като се изключат поръчките за транспортно оборудване и превозни средства, индексът се увеличава с 0,8% на месечна база, което също е най-силният ръст от юни 2008 г.

Поръчките за трайни стоки се повишават с 1,8% на месечна база, а тези за недълготрайни стоки нарастват с 0,7%. Поръчките за строителни машини се увеличават с 11,5% за месеца, след като паднаха със 146% през миналия месец.

Запасите от готова продукция на фабриките намаляват с 0,6% на месечна база, в резултат на което съотношението между складовите запаси и продажбите остава 1,45. Това означава, че фабриките ще се нуждаят от месец и половина, за да продадат всичките си запаси при този темп на продажбите.

Данните за фабричните поръчки не оказаха съществено влияние върху валутната търговия. Към 17:50 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4019 щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още