IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производственият сектор в САЩ се свива с все по-слаби темпове

Индексът на бизнес активността в сектора достига най-високата си стойност за последните десет месеца

18:02 | 01.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Производственият сектор в САЩ се свива с все по-слаби темпове

Кризата в производствения сектор на САЩ продължи да отслабва през юни, за което говори шестото поред увеличение на индекса на бизнес активността. Той достига 44,8 пункта през юни, което е най-високата му стойност за последните десет месеца.

Данните на Института за управление на доставките в САЩ се оказаха по-добри от прогнозите на икономисти. Те очакваха ръст до 44,5 пункта спрямо стойността от 42,8 пункта за май.

Докато показателят се намира в песимистичната зона под 50 пункта не може да се очаква възстановяване на активността в сектора.

Най-силно нарастват съставните компоненти на индекса PMI, които следят обема и цените на продукцията, както и стойността на износа и новите поръчки. Тяхната стойност се доближава до или надхвърля 50 пункта.

Отделен доклад разкри малко по-рано днес, че броят на сключените предварителни договори за покупката на жилище се повишава с 0,1% на месечна база през май, което се оказа по-малко от пазарните очаквания.

Данните за пазара на труда на консултантската агенция ADP Employer Services показаха, че общо 473 хил. работни места са били закрити в частния сектор на американската икономика през юни.

Данните не оказаха влияние върху стойността на щатския долар спрямо еврото. Към 17:55 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4138 долара. Доларът поевтиня малко по-рано след разочароващите данни за заетостта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 01.07.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още