IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фед обеща, че лихвата ще остане 0% до края на кризата

Изходната стратегия на Федералния резерв ще включва продажбата на всички активи, които са придобити през последните две години

21:59 | 30.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фед обеща, че лихвата ще остане 0% до края на кризата

Федералният резерв в САЩ обеща на инвеститорите, че нулевият лихвен процент ще се запази, докато икономиката на страната не започне да се възстановява. Това заяви Джеймс Булард, който е председател на регионалния клон на Федералния резерв в Сейнт Луис.

Той допълни, че вместо да се съсредоточава върху ставката на основната лихва, ръководството на Централната банка в САЩ ще наблегне на новаторските програми за изкупуване на финансови активи.

Мерките за увеличаване на ликвидността в икономиката ще продължат до края на следващата година в случай, че финансовите условия се подобрят, заяви още Булард.

Изходната стратегия на Федералния резерв вероятно ще включва продажбата на всички активи, които Централната банка е придобила през последните две години, пише MarketWatch.

Други варианти за затягане на сегашната свръхлиберална парична политика не са били тествани досега, уточни Джеймс Булард.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още