IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Покупките на нови жилища в САЩ се повишават през април

Продажбите се повишават до 352 хил. на годишна база през април в сравнение с 351 хил. за предишния месец

17:57 | 28.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Покупките на нови жилища в САЩ се повишават през април

Покупките на нови жилища в САЩ се увеличиха през април, благодарение на спада в цените на недвижимите имоти, данъчните кредити и ниските лихви по ипотечните заеми.

Продажбите се повишават до 352 хил. на годишна база през април, в сравнение с 351 хил. за предишния месец. Пазарните очаквания бяха за по-голямо увеличение до 363 хил. в сравнение с първоначално обявените 356 хил. за предишния месец.

Средната цена за сключване на сделка е с 15% по-ниска в сравнение с април 2008 г. Броят на непродадените нови жилища на пазара се понижава до най-ниската си стойност за последните осем години, съгласно данните на бюрото за статистически изследвания.

Активността на купувачите на първи имот е най-висока, но може да пострада от растящата безработица и трудния достъп до кредитиране. Продажбите на нови жилища достигнаха най-ниската си стойност от 329 хил. през януари, което е спад от 76% спрямо пика от юли 2005 г.

Новината за увеличаването на продажбите на дребно подкрепи възходящите движения на котировките в началото на борсовата сесия в САЩ. Щатската валута поевтинява с близо 0,8% спрямо еврото днес до 1,3940 долара за едно евро към 17:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още