IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнес запасите в САЩ със седми пореден месечен спад

Стойността на непродадените стоки в складовете на фабриките и веригите за търговия на едро и дребно се понижава с 1% на месечна и 4,8% на годишна база

18:04 | 13.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бизнес запасите в САЩ със седми пореден месечен спад

Бизнес запасите в САЩ се понижиха за седми пореден месец през март, което е най-дългата серия от икономическата криза през 2002 г. досега.

Стойността на непродадените стоки в складовете на фабриките и веригите за търговия на едро и дребно се понижава с 1% в сравнение с февруари, когато бизнес запасите отчетоха месечен спад от 1,4%.

Данните на Министерството на търговията почти съвпаднаха с очаквания месечен спад от 1,1 на сто. В рамките на последните 12 месеца бизнес запасите са се понижили с 4,8%.

Намаляването на показателя се обуславя в най-голяма степен от спада на запасите на веригите за търговия на едро с 1,6% на месечна база, последван от фабричните запаси, които отчитат месечен спад от 0,8 на сто,.

Комбинираната стойност от продажбите на търговските вериги и производствените доставки на свой ред отчита месечен спад от 1,6% и годишен спад от 15,6%.

По този начин съотношението между запасите и продажбите, което показва колко време ще отнеме да се изпразнят рафтовете при сегашните темпове на продажби, се задържа непроменено на ниво от 1,44.

Един час след публикуването на данните едно евро се разменя срещу 1,3602 щатски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още