IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инфлацията във Франция с най-нисък ръст за последните 52 години

Повишението на потребителските цени за април е едва 0,1 на сто, което не се е случвало от 1957 г.

10:51 | 13.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инфлацията във Франция с най-нисък ръст за последните 52 години

Инфлацията във Франция продължава да се забавя все повече и страната се насочва към дефлация, показват публикуваните днес данни за поскъпването на живота в страната през април.

Индексът на потребителските цени се е повишил с едва 0,1 на сто на годишна база през април, съобщават от националната статистика на Франция. На месечна база поскъпването на живота възлиза на 0,2 на сто.

Основният индекс на потребителските цени, който не включва по-волатилните стокови групи като храни и горива, повишава стойността си с 1,6 на сто на годишна база. Това се дължи на по-високите цени на транспортните и телекомуникационните услуги, съобщават от статистиката. През месеца са поскъпнали също здравните услуги, наемите и водата.

На обратния полюс останаха цените на продуктите на промишленото производство, водени от поевтиняването в цените на новите автомобили.

Публикуваните днес данни бяха очаквани от пазарите, като анализаторите успяха точно да предвидят повишението на инфлация във Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още