IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Безработицата в САЩ скочи до 26-годишен връх от 8,9 на сто

През април 539 хил. служители от неселскостопанския сектор са изгубили работата си

15:47 | 08.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Безработицата в САЩ скочи до 26-годишен връх от 8,9 на сто

Американската икономика продължава да се освобождава от значително количество работници и през април, показва публикуваният днес от трудовото министерство на страната доклад за пазара на труда.

През април още 539 хил. американци са изгубили своята работа, което е извело нивото на безработица до рекордната за последните 26 години стойност от 8,9 на сто. Пазарните анализатори очакваха подобни данни, тъй като от американските компании непрекъснато излизат съобщения за освобождаване на служители.

От декември 2007 година, когато официално започна рецесията в САЩ, досега от работа са освободени общо 5,7 млн. американци, което означава, че са закрити общо 4,1 на сто от работните позиции в страната. Подобно развитие не е наблюдавано от рецесията през 1958 година, съобщава Market Watch.

През февруари и март в САЩ бяха закрити по около 600 хил. работни места месечно, а данните за април са най-благоприятни от октомври насам. Тогава 380 хил. работни места са били закрити от компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още