IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изненадващ ръст на фабричните поръчки в Германия през март

Фабричните поръчки се увеличават с 3,3% в сравнение с февруари, което е първият месечен ръст за последните седем месеца

14:39 | 07.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Изненадващ ръст на фабричните поръчки в Германия през март

Фабричните поръчки в Германия изненадващо се увеличиха през март и отчетоха първото си месечно повишение в рамките на последните седем месеца, показват данните, публикувани от Бундесбанк.

Коригираната със сезонните колебания стойност на фабричните поръчки се увеличава с 3,3% в сравнение с февруари. Наблюдава се увеличение на поръчките както от страната на местните компании, така и от чужбина. В рамките на последните 12 месеца фабричните поръчки са намалели с 26,7 на сто.

Анализаторите прогнозираха много по-голямо свиване на поръчките за индустрията с 1% на месечна и 35,8% на годишна база, след като през февруари те намаляха съответно с 3,1% за месеца и 28% за годината.

Еврото успя да поскъпне до 1,3334 долара след публикуването на данните. Към 14:30 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,3306 долара, в очакване на решението на Европейската централна банка за основната лихва в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още