IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекордно ниска стойност на индекса на водещите индикатори в Швейцария

Стойността на икономическия барометър на института KOF се понижи до -1,89 пункта през април

14:14 | 29.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Рекордно ниска стойност на индекса на водещите индикатори в Швейцария

Индексът на водещите индикатори в Швейцария, който прогнозира тенденциите в развитието на икономиката през следващите шест месеца, намаля с 0,21 пункта до -1,86 пункта през април спрямо ревизираната надолу стойност от -1,65 пункта за март.

Това е нова рекордно ниска стойност на показателя от началото на измерването му от Швейцарския институт за изследване на бизнес цикъла (KOF) през 1991 г.

Икономистите очакваха стойността на икономическия барометър, публикуван ежемесечно от института KOF, да намалее до -1,89 пункта от първоначално обявените за март -1,79 пункта.

От началото на годината досега индексът се понижава трайно и непрекъснато „подобрява“ най-ниската си стойност. Това допълнително подхранва опасенията, че растежът на швейцарската икономика за второто тримесечие на годината ще бъде отрицателен.

Индексът на водещите индикатори в Швейцария комбинира 25 водещи показателя, в това число потребителски очаквания, разрешителни за строеж, цени на акциите и лихвени спредове.

Лошите данни бяха очаквани от пазара и поради това не оказаха съществено влияние върху валутната търговия. Един час след публикуването на новината един щатски долар се разменя срещу 1,1370 швейцарски франка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още