IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производствената активност във Филаделфия забавя своя спад за втори месец

Индексът на производствената активност в централно-атлантическия регион достигна най-високата си стойност от началото на годината

17:45 | 16.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Производствената активност във Филаделфия забавя своя спад за втори месец

Индексът на производствената активност в централно-атлантическия регион на САЩ се повиши до -24,4 пункта през април спрямо отрицателната стойност от 35 пункта за март. Показателят се повишава за втори пореден месец и по този начин достигна най-високата си стойност от началото на годината досега.

Изследването на филаделфийския клон на Федералния резерв хвърля светлина върху състоянието на производствения сектор, който се намира на територията, управлявана от централната банка. Когато стойността на индикатора е под нула, по-голямата част от интервюираните мениджъри на компании смятат, че перспективите пред сектора в региона се влошават.

Стойността на индикатора е отрицателна за 16-ти пореден месец, а точно толкова време продължава рецесията в САЩ. Отрицателната оценка за цялостното състояние на сектора, новите поръчки и равнището на заетостта намалява. Това загатва, че много от ръководителите на производствени компании очакват свиването на активността в сектора да приключи през следващите шест месеца, съобщава ръководството на регионалния клон на Фед във Филаделфия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още