IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексът на производствената активност в САЩ се повишава за трети месец

Индексът, който следи бизнес активността в производствения сектор на САЩ, се повиши повече от очакваното до 36,3 пункта през март

17:52 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Индексът на производствената активност в САЩ се повишава за трети месец

Съставният индекс, който следи бизнес активността в производствения сектор на САЩ, се повиши повече от очакваното до 36,3 пункта през март спрямо февруарската стойност от 35,8 пункта. Икономистите очакваха производствената активност да остане на нивото от предишния месец.

Повишението на индекса за трети пореден месец означава, че активността в производствения сектор забавя темпа на своя спад. Подобни бяха данните, които по-рано днес излязоха за производствената активност в еврозоната и Великобритания.

Въпреки това докато показателят се намира под разделното ниво от 50 пункта, не може да се очаква подобряване на състоянието на сектора. Освен това март е 14-тият пореден месец, през който стойността на индекса на производствената активност остава под 50, съгласно данните на Института за управление на предлагането в САЩ.

Индексът, който отразява цените на продукцията, се увеличава до 31 пункта през март спрямо февруарската стойност от 29. Най-силно се повишава индексът на новите поръчки, който достига 41,2 пункта спрямо 33,1 за февруари. Темпът на съкращаването на работните места в сектора също се забавя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още