IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексът на бизнес активността на Острова с по-голям ръст от очакваното

Намалява темпът на съкращаване на новите поръчки, работните места и обема на произведената продукция

15:11 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Индексът на бизнес активността на Острова с по-голям ръст от очакваното

Индексът на бизнес активността в производствения сектор на Великобритания се повиши по-силно от очакваното през март. Положителната промяна се дължи на частичното възстановяване на обема на новите поръчки и на произведената продукция. Съкращенията на работна ръка в сектора също намаляват, макар и с по-бавен темп.

Въпреки това стойността на показателя остава под 50 пункта и много под нивата отпреди една година. Когато активността в производствения сектор се свива, стойността на индекса PMI пада под 50 пункта.

Индексът PMI, който от 1992 г. се изчислява от института CIPS, се повиши до 39,1 пункта през март и по този начин достигна най-високата си стойност от октомври миналата година досега. Анализаторите прогнозираха по-слабо повишение до 34,9 спрямо февруарската стойност от 34,7.

Индексът, който измерва обема на новите поръчки, както и този, който следи обема на произведената продукция, регистрираха най-високите си стойности за последната половин година. Ако възходящото движение се запази, може да се очаква, че най-лошият период за производствените компании на Острова е преминал.

След новината британската лира поскъпва на валутните пазари. Към 14:50 ч. българско време един паунд се равнява на 1,4420 щатски долара спрямо 1,4340 долара преди обявяването на данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още