IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поръчките за дълготрайни стоки в САЩ отчетоха рязък скок

Показателят прекъсна низходящото си движение през последните шест месеца, като се увеличи с 3,4% на месечна база

15:36 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Поръчките за дълготрайни стоки в САЩ отчетоха рязък скок

Стойността на новите поръчки за дълготрайни стоки в САЩ се повиши изненадващо с 5,5 млрд. долара, или 3,4%, на месечна база през февруари, показаха данните на американско статистическо бюро.

Общата стойност на новите поръчки се е увеличила до 165,6 млрд. долара и по този начин показателят прекъсна низходящото си движение от последните шест последователни месеца.

Пазарните очаквания бяха за понижение от 2,3 на сто, след като през януари поръчките се понижиха с внушителните 7,3%, което е ревизия от -5,9 процента.

След като се изключи влиянието на поръчките за дълготрайни стоки в сектора на отбраната, показателят се е повишил с 1,7% на месечна база.

Без транспортните средства, повишението в стойността на показателя възлиза на 3,9% на месечна база, спрямо 5,9% спад за януари.

Въпреки че е силно волатилен, този икономически индикатор е ключов барометър за определяне на състоянието на американската икономика.

Новината доведе до ръст на долара спрямо еврото. След като в 12:00 ч. днес едно евро се разменяше за 1,3485 долара, единната валута понижи курса си до 1,3466 EUR/USD към 15:20 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още