IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Неочакван ръст на потребителското доверие в САЩ

Вярата на американците в икономическата политика се увеличава, но като цяло доверието остава близо до рекордно ниските си нива

20:35 | 13.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Неочакван ръст на потребителското доверие в САЩ

Потребителското доверие в САЩ бележи изненадващ ръст през март в резултат на нарасналата вяра към икономическата политика на правителството. Въпреки това обаче показателят остава в близост до рекордно ниските си нива, показват публикуваните днес данни от съвместното проучване на Reuters и университета в Мичиган.

Предварителните данни за ежемесечно изготвяния индекс показват минимално повишение на потребителското доверие от 56,3 пункта през февруари до 56,6 пункта през март. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за пореден спад на показателя, като консенсусната прогноза беше за стойност от 55 пункта.

Проучването показва, че вярващите в правилността на провежданата от президента на САЩ икономическа политика е правилна, се увеличава до 23 на сто. Данните от януари бяха за одобрение сред 7 на сто от анкетираните, а през февруари – за 14 на сто.

В доклада се казва, че ръстът на одобрението към икономическата политика между февруари и март е бил най-големият в досегашната история на показателя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още