IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът с рязък спад срещу еврото след решението на Фед

Продавайте долари, политиката на нулеви лихви не проработи в Япония, препоръчват специалисти

22:53 | 16.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът с рязък спад срещу еврото след решението на Фед

Доларът падна до 1,40 долара за евро за първи път от два месеца след решението на Фед да намали лихвите в рейндж от между 0 и 0,25 на сто.

Зелените пари отчетоха най-големия си петдневен спад спрямо еврото, след като от централната банка обявиха в изявлението си, че ще направят всичко необходимо да облекчат рецесията. Председателят на ЕЦБ Жан-Клод Трише сигнализира от своя страна, че може да направи пауза в намаляването на лихвата в еврозоната през януари.

„Продавайте долари”, препоръча портфолио мениджърът Скот Ейнсбъри, цитиран от Bloomberg. “Имаме политика на нулеви лихвени нива. Това не проработи много добре за Япония през годините, нали?”, заяви той.

Доларът се понижи с 2,6 на сто до 1,4056 долара за евро след решението на Фед в Ню Йорк спрямо ниво от 1,3688 вчера, като по време на търговията достигна и най-слабо ниво от 1 октомври при 1,4073. Спрямо йената зелените пари паднаха с 1,7 на сто до 89,09 йени за долар.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още