IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мащабна редукция на лихвения процент в Тайланд

Централната банка смъкна лихвата с цял процентен пункт, което се случва за пръв път от осем години

13:02 | 03.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мащабна редукция на лихвения процент в Тайланд

Вълната от значителни понижения на лихвените проценти достигна и до Тайланд, където днес беше взето решение за редукция на основната лихва с един процентен пункт до 2,75 на сто, съобщава ВВС. Такова агресивно намаление не е било правено през последните 8 години.

Основната причина за този ход са опитите за подкрепа на икономиката, която изпитва сериозни трудности не само заради кредитната криза, а и заради политическата нестабилност на Тайланд.

Както е известно, в продължение на цяла седмица протестиращи срещу правителството на Тайланд граждани държаха под блокада двете летища на Банкок, като не позволяваха приземяването нито на пътници, нито на товари.

Причина за протестите е желанието за смяна на управляващата партия. Проблемите от недоволството вече се пренасят и върху икономиката на страната. За това предупредиха и властите, които обявиха, че бизнес доверието спада силно, а Тайланд може да попадне в рецесия догодина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още