IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ през юли по-високи от очакванията

Изключвайки транспорта, поръчките на дълготрайни стоки нарастват с 0,7 на сто

16:34 | 27.08.08 г.
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ през юли по-високи от очакванията

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ за месец юли нараснаха неочаквано с 1,3 на сто, съобщиха от търговското министерство на страната. Основна причина за ръста през юли бе големият обем поръчки за стоки, свързани с транспорта. Консенсусната прогноза на експертите бе увеличението на поръчките да бъде по-ниско – около 0,1 на сто.

Ако изключим транспортните стоки от индекса, поръчките на дълготрайни стоки са нараснали с 0,7 на сто, което е значително над консенсусната прогноза. Експертите очакваха след изключването на транспортните стоки поръчките да намалеят с около половин процент.

Поръчките за месец юни бяха ревизирани нагоре, като ръстът им спрямо май се оказа 1,3 на сто. Предишната стойност за юни бе ръст от 0,8 на сто спрямо май. Поръчките за месец юни, изключвайки транспорта, също бяха ревизирани нагоре до ръст от 2,4 на сто спрямо май.

След излизането на данните в 15:30 часа българско време, доларът се повиши, след което върна част от спечелените позиции. Към момента кросът EUR/USD се търгува на 1,4740, като преди излизането на данните на търговското министерство за поръчките на дълготрайни стоки кросът бе 1,4770.

След ралито си в началото на седмицата зелените пари отстъпиха на еврото. Най-високата стойност на долара тази седмица бе достигната вчера и бе 1,4571 долара за евро. В началото на седмицата EUR/USD се котираше на 1,5790.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още