IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JPMorgan: Кризата може да се изостри още

Въпреки очакванията за нови турбулентности на пазарите, ръководителят на банката предрича оптимистично бъдеще за икономиката

16:03 | 09.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan: Кризата може да се изостри още

Шефът на американската инвестиционна банка JPMorgan Джейми Даймън отправи предупреждение към пазарите, че е възможно ново изостряне на кредитната криза. По време на изказването си на форума на американските застрахователи, който се превежда във Вирджиния, Даймън изрази опасения, че пазарните условия могат отново да се влошат, съобщава австрийският вестник die Presse.

„Вярвам, че сме изправени пред някои доста важни предизвикателства. Ситуацията може да се влоши значително“, каза ръководителят на институцията, която в средата на март успя да договори придобиването на Bear Stearns с помощта на американския Федерален резерв.

В дългосрочен аспект Даймън характеризира перспективите пред американската като блестящи. Краткосрочно обаче трябвало са се очакват още някои изпитания. Институциите за потребителско кредитиране, регионалните банки и пазарът на труда за средно образованите американци щели да бъдат следващите, които ще бъдат подложени на натиск, смята ръководителят на JPMorgan.

По време на откриването на застрахователната конференция вчера изказване направи и председателят на Фед Бен Бернанке, който вдъхна увереност на пазарите, че централната банка ще продължи да подпомага финансовата система при нови усложнения. Специалистът заяви, че програмите за финансиране на първичните дилъри на ценни книжа ще бъдат удължени дори и след края на годината, в случай че това е необходимо.

Днес търговията на двойката евро/долар е доста волатилна, задържайки се в рейнджа от последните дни. След като еврото успя да напредне до 1,5718 EUR/USD в 9:00 часа днес, зелените пари се възстановиха до 1,5666 EUR/USD в 11:35. В 15:55 обаче еврото възвръща позиции и кросът е при 1,5719 EUR/USD.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още