IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на имотите във Великобритания с изненадващ ръст

През септември имотите поскъпват най-много от три месеца насам, но на годишна база е отбелязано най-ниско ниво от 11 месеца

09:39 | 27.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на имотите във Великобритания с изненадващ ръст
Индексът, съставен от една от най-големите компании в сектора на недвижимите имоти във Великобритания – Nationwide, показва, че през септември цените на имотите в страната се повишават с 0,7 на сто спрямо август.

Това е най-голямото поскъпване за последните три месеца, като специалистите очакваха след регистрираното през август повишение с 0,6 на сто ръстът на цените през септември да се забави до 0,3 на сто. Средната цена на имотите достига 184 723 британски паунда (372 309 долара), се казва в съобщение на Nationwide.

На годишна база цените на имотите се повишават с 9 на сто, като това е най-слабият ръст за последните 11 месеца. Все пак увеличението е по-голямо от очакванията на анализаторите, които предвиждаха ръст от 8,7 на сто. Отбелязаното през август повишение на годишна база беше 9,6 на сто.

Вчера стана ясно, че изследване на Английската централна банка показва малка вероятност за допълнително затягане на условията по ипотечните заеми през последното тримесечие, след като те бяха утежнени през последните седмици заради финансовата криза в страната, съобщава Bloomberg. Това означава, че британците все пак ще могат да продължат покупките на жилища, дори при заплахата за забавяне на икономическия ръст вследствие на по-стриктните условия по отпускане на кредити.

След обявяването на данните за цените на имотите британската валута поскъпна спрямо щатския долар. От ниво 2,0158 долара за паунд в 8:55 часа лирата се повиши до 2,0211 GBP/USD в 9:25 българско време. Към 9:40 кросът на двете валути е 2,0207 GBP/USD.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още