IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на жилища в САЩ намаляват, цените падат

Потребителското доверие също се понижава

17:29 | 25.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на жилища в САЩ намаляват, цените падат
Продажбите на съществуващи домове в САЩ през август намаляват, показват данните на Националната асоциация на агенциите за недвижими имоти. Отчетената стойност на годишна база е 5,5 млн. продажби, което отговаря на предварителните прогнози. За предходния месец броят на продажбите беше 5,75 млн.

Днес бе публикувано и изследване на S&P/Case-Shiller за цените на жилищата в САЩ, което за юли отчита спад в 15 от 20-те метрополиса на страната, показвайки по този начин, че потребителските разходи в страната са били поставени под заплаха от свиване още преди развитието на финансовата криза от август.

Индексът на цените на жилищата, изготвян от организацията отбелязва спад от 3,9 на сто на годишна база. Показателят регистрира първия си спад от въвеждането му през 2001 г. през януари тази година и оттогава отбелязва ежемесечни понижения, съобщава Bloomberg. За предходния месец спадът е бил в размер на 3,4 на сто.

В 15 от наблюдаваните градове цените на годишна база се понижават, като най-силно това се наблюдава в Детройт, където е регистрирано понижение от 9,7 на сто. Регионът с най-силно поскъпване пък е Сиатъл, като ръстът там е на стойност 6,9 на сто.

В четвъртък се очаква да бъдат публикувани данните за продажбите на нови домове в САЩ. Резултатите, които се обявяват ежемесечно от Министерство на търговията на страната, според специалистите ще покажат спад на годишна база до 830 хил. продажби. През юли бе отчетена стойност от 840 хил. продажби за година.

Потребителското доверие в САЩ за септември, данните за което бяха изнесени в 17:00 часа, също показва спад. Измерената стойност е 99,8 при очаквания за ниво от 104,5 пункта. За предходния месец август потребителското доверие беше 105,0 пункта.

Днес доларът отново отстъпва спрямо еврото. След като сутринта двойката се търгуваше на ниво 1,4084 долара за евро, в 10:15 бе отбелязано най-високото ниво на американската валута за деня от 1,4063 EUR/USD. Последва ново поскъпване на евровалутата и към 17:25 кросът е на ниво 1,4133 EUR/USD, което е поредният рекорд на еврото за последната седмица.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още