IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бюджетният дефицит на САЩ се увеличава повече от очакваното

Днес американската валута отново поевтинява спрямо еврото, след като през нощта успя да възстанови част от позициите си

10:06 | 14.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Бюджетният дефицит на САЩ се увеличава повече от очакваното
Бюджетният дефицит на САЩ през август се увеличава значително над прогнозите в резултат на увеличените военни разходи и направените от правителството плащания, характерни за този период на годината, става ясно от данни на Министерството на финансите на САЩ.

Нарастването на дефицита през август е рекордно за този месец и е на стойност 117 млрд. долара или близо два пъти повече от регистрираните година по-рано 64,7 млрд. долара. Предварителните прогнози бяха за превишение на държавните разходи спрямо приходите със 75 млрд. долара, става ясно от изследване на Bloomberg.

Приходите на държавата през август са отбелязали ръст с 8,2 на сто, докато разходите са се увеличили с 30 на сто. Като цяло приходите в бюджета са се увеличили до 166,5 млрд. долара, като година по-рано са били 153,9 млрд. долара. Разходите са нараснали от 218,6 млрд. долара през август 2006 г. до 283,5 млрд. долара през август 2007.

Близо 43 млрд. долара от разходите за социално осигуряване и други държавни програми, които по принцип се извършват през септември, сега са направени през август заради почивния ден на 3 септември, когато в САЩ се отбелязва Денят на труда.

Днес американската валута отново поевтинява спрямо еврото. След като през нощта успя да възстанови част от позициите си и в 8:00 българско време едно евро се разменяше за 1,3865 долара, към 10:00 доларът отстъпва до ниво 1,3875 EUR/USD.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още