IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на дребно в САЩ надхвърлят очакванията

Данните показват увеличение на потреблението въпреки ипотечната криза

17:24 | 13.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на дребно в САЩ надхвърлят очакванията

Индексът на продажбите на дребно в САЩ за месец юли бележи ръст от 0,3%, показаха публикуваните днес данни на Министерството на търговията в страната. Резултатът надхвърля очакванията, които бяха за стойност от 0,2%.

За сравнение, за месец юни индикаторът отбеляза понижение от 0,9%.

Данните показват както ръст в потреблението, така и че разходите на потребителите нарастват умерено, а не се свиват рязко след проблемите в ипотечния сектор.

Индексът регистрира увеличение с 1% при продажбите на електроника и домакински уреди, след като месец по-рано бе отбелязан спад от 0,1%. Като се изключат автомобилите, горивата и строителните материали, продажбите на останалите стоки, служещи за определяне на индекса, намаляват с 0,6%, при положение че месец по-рано са нараснали с 0,3%.

След публикуването на данните курсът на долара спрямо еврото се повиши до ниво 1,3643 EUR/USD, а спрямо паунда се наблюдаваше спад до 2,0141. Към момента доларът се търгува на нива 2,0134 GBP/USD и 1,3628 EUR/USD.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 20.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още