IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PMI за сектора на услугите в Еврозоната за юли се задържа на 58,3 пункта

Днес бе публикуван и PMI за сектора на услугите във Великобритания, който отчете спад до 57 пункта

12:03 | 03.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
PMI за сектора на услугите в Еврозоната за юли се задържа на 58,3 пункта
Индексът PMI за сектора на услугите в Еврозоната за месец юли остана без промяна спрямо предходния месец на ниво от 58,3 пункта, показват данните на института NTC Research.

Резултатите за юли бяха ревизирани във възходяща посока от предварително обявените 58,1 пункта. Стойности над 50 пункта за индикатор за растеж на сектора, а под 50 – за свиване на икономическата активност.

Положителната ревизия се приема от някои анализатори като сигнал за предстоящо повишение на лихвите от страна на Европейската централна банка до 4,25% през септември. Вчера институцията запази лихвите на ниво от 4%.

В сряда бяха публикувани данните за PMI в производствената сфера в Еврозоната за юли, който бе на ниво от 54,9 пункта. В резултат, съвкупният индикатор PMI отчита спад до 57,5 пункта през юли спрямо 57,8 пункта за предходния месец. Данните са над предварителната прогноза от 57,3 пункта.

Днес бе публикуван и PMI за сектора на услугите във Великобритания. Индикаторът сепонижава до 57 пункта през юли спрямо 57,7 пункта за предходния месец. Спадът бе по-силен от консенсусните очакванията на екпертите, които предвиждаха ниво от 57,5 пункта.

Въпреки това, стойностите все още показват стабилен растеж на сектора и съчетани със силните данни за PMI в производствената сфера от сряда, увеличават шансовете за ново повишение на лихвите от страна на Английската централна банка до края на годината. Вчера институцията взе решение за запазване на лихвите без промяна на ниво от 5,25%.

Към момента еврото се търгува спрямо щатския долар на ниво от 1,3695, без съществено промяна спрямо днешната азиатска сесия. Британската лира се разменя за 2,0360 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още