IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фабричните поръчки в САЩ с по-малък спад от очакваното

Планираните продажби на нови жилища през май са намалели изненадващо с 3,5 на сто спрямо тези през април

17:16 | 03.07.07 г.
Фабричните поръчки в САЩ с по-малък спад от очакваното

Индексът, измерващ промяната на фабричните поръчки в САЩ, отчете спад от 0,5 на сто за май спрямо поръчките през април, съобщиха от министерството на търговията на САЩ. Конесенсусната прогноза бе поръчките да бъдат с 0,9 на сто по-малко. През месец април фабричните поръчки нараснаха с 0,3 на сто спрямо тези през март.

Индикаторът измерва промяната в доларовата стойност на поръчките на стоки, направени от клиентите на американските производители. Възходяща тенденция сигнализира за растяща икономика и потенциално по-високо потребление.

В 17:00 часа също така излязоха данните за жилищния сектор на страната. Планираните продажби на нови жилища през май са намалели изненадващо с 3,5 на сто спрямо тези през април, съобщиха от Националната асоциация на посредниците на недвижимо имущество. Консенсусната прогноза бе планираните продажби на нови жилища да се увеличат с 0,6 на сто. През април те също намаляха спрямо март с 3,2 на сто.

Доларът не реагира особено на данните и се задържа стабилен през втората половина на деня спрямо еврото. Към момента едно евро се търгува на 1,3606 долара за евро. Най-много днес кросът EUR/USD стигна 1,3633, а най-ниско той бе 1,3584.

Спрямо йената доларът също остава стабилен днес. В началото на търговската сесия един долар струваше 122,40 йени. Към момента кросът USD/JPY се търгува на 122,30 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още