IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

През май в САЩ са продадени 5,99 млн. съществуващи жилища

Консенсусната прогноза бе продажбите на домове да намалеят до 5,97 млн. броя

18:20 | 25.06.07 г.
През май в САЩ са продадени 5,99 млн. съществуващи жилища
Продажбите на съществуващи домове в САЩ за месец май са 5,99 млн. броя, съобщиха от Националната асоциация на посредниците на недвижимо имущество, които провеждат проучването.

Консенсусната прогноза бе продажбите на домове да намалеят до 5,97 млн. През април броят на продадените домове бе 6,01 млн.

През последните месеци жилищният сектор на САЩ се превърна в “пулсът” на икономиката, тъй като в началото на годината се спекулираше, че кризата в жилищния сектор на страната ще засегне и другите сектори на икономиката и това ще доведе до рецесия.

Това не се случи днес и въпреки по-ниските данни за май спрямо април, доларът възвърна част от позициите си спрямо еврото, но като цяло EUR/USD се търгуваше в тесни рейнджове.

Към момента едно евро се разменя за 1,3499 долара, като кросът EUR/USD започна търговията тази седмица при нива от 1,3469. Най-ниско днес еврото се разменяше за 1,3439 долара, а най-високо - за 1,3473 долара.

Спрямо йената днес “зелените пари” регистрираха ръст след понижението си тази сутрин. В началото на търговската сесия двойката USD/JPY се понижи до 123,313 йени за долар, след което доларът поскъпна с още около 50 пипса.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още